چگونه می توانیم مهارت های ذهنی و جسمی کودکان را تقویت کنیم؟

چگونه می توانیم مهارت های ذهنی و جسمی کودکان را تقویت کنیم؟

در طراحی فعالیت‌ها فرصت‌های زیادی را جهت آزمایش و تجربه کردن در اختیار کودک بگذارید. کودک در این سن کنجکاو است وکنجکاوی پیشنیاز یادگیری است.

با رشد ذهن نوزاد ، خلاقیت کودک به اوج می‌رسد. استفاده از روشها و مواد آموزشی مختلف موجب پرورش تخیل، خلاقیت و فعالیت های ذهنی می‌شود. کودکان در این دوره از ابداع و ابتکار لذت می‌برند.برای تقویت مهارت های ذهنی و جسمی کودکان می توانید از تقویت مهارت های حرکتی ظریف دست شروع کنید. مانند برداشتن اشیای ریز، استفاده از قیچی، نوشتن، نقاشی کشیدن، رد کردن و گره زدن بند کفش، این مهارتها طی یک روند مستمر از تولد تا بزرگسالی رشد می یابند. بطور کلی تمام مهارتهای حرکتی با تمرین رشد می کنند، بنابراین هرگاه یک توالی حرکتی خاص را انجام دهیم، مسیر ارتباطی بین مغز و عضلات بارها و بارها تقویت میشود و می توانیم حرکت را بهتر انجام دهیم. همچنین هر چه بیشتر از عضلات استفاده شوند قوی تر میشوند. هدف از مهارتهای حرکتی ظریف ، رشد و تقویت عضلات ریز و کسب مهارت در انجام اعمال اختصاصی که عبارتند از: پرتاب کردن، گرفتن، بریدن، نمونه سازی، بستن و گشودن است.

مهارت های کودکان پیش دبستانی

مهدکودک نور هستی

این فیلم را ببینید: آموزش مشاغل به کودکان + فیلم

یک توپ، قاشق یا اسباب بازی به کودک خود بدهید و اجازه دهید کمی با آن بازی کند. سپس دست خود را به سوی او ببرید و به آرامی بگویید: «آیا این را به من می دهی؟» اگر او هم دست خود را برای دادن بلند کرد، اسباب بازی را بگیرید و کار خاصی با آن بکنید، مثلاً به هوا پرتاب کنید و بگیرید و سپس به کودک بازگردانید.

 

تقویت مهارت های ذهنی و جسمی کودکان

به همین ترتیب، هرآنچه را یافتید به کودک بدهید تا آن را به شما برگرداند. این کار به تقویت مهارت های کودک کمک می کند. وقتی که کودک به یک اسباب بازی عادت کرد، میتوانید مفهوم مبادله را نیز برای وی جا بیندازید، به این ترتیب که به او بگوید: «توپ را به من بده تا این قاشق را به تو بدهم».

به این ترتیب کودک ارتباط بین حرکاتش را نیز تقویت می کند. یکی از کارهایی که باید انجام دهید این است که خود را ملزم کنید تا هر آنچه را انجام می دهید، به زبان آورد تا دامنه ی لغات کودک را نیز افزایش داده باشید. مثلاً بگویید: «آیا مکعب آبی را به من  میدهی تا مکعب قرمز را بدهم؟ می بینی ؟ این مکعب قرمز است». این بازی را می توانید از  شش ماهگی با کودک انجام دهید .این بازی را می توان در خانه ،در حمام و یا هنگام غذا خوردن با کودک انجام داد.

مهدکودک و پیش دبستانی نور هستی

مهدکودک و پیش دبستانی نور هستی

تقویت مهارت های ذهنی کودکان

رشد ذهنی کودک فرایندی است که در گذر آن مهارت های تفکر کودک گسترش می‌یابد. این فرایند شامل تشخیص، تصور، ادراک، استدلال و حل مسئله است. رشد ذهنی کودک به او کمک می‌کند تا دنیای اطرافش را بهتر بشناسد و از اندیشیدن لذت ببرد. ارتقای این مهارت ها بدون شک موفقیت های او را در سال های بعد در پی خواهد داشت. کودک در مواجهه با امور روزمره نیازمند درک کردن، تشخیص دادن، تفکر کردن و حل مسئله است. او برای اینکه بتواند محیط پیرامون خود را بشناسد. نیازمند این مهارت هاست. بنابراین موفقیت مربوط به زندگی آینده او در گرو توانایی وی در به کارگیری مهارت‌های ذهنی است. از آنچه گفته شـد درمی یابیم که ذهن نیز همانند ابعاد دیگر وجود رشد می‌کند. با رشد مهارت های ذهنی ، کودک رفته رفته آگاه‌تر می‌شود، دنیای پیرامونش را بهتر می‌شناسد و افکار، عقاید و معلوماتش ارتقا پیدا می‌کنند. او به مهارت هایی نیاز دارد که بتواند افکار و اندیشه های خود را کشف کند، ایده‌هایش را در قالب واژه ها بیان کند، نظراتش را ادامه دهد و به توجیه باورهای خود بپردازد. با توسعه مهارت های ذهنی ، زمینه ایجاد تفکر منطقی در کودک فراهم می‌شود، استدلال می‌کند، به حل مسئله می‌پردازد و تفکر خلاق و تفکر انتقادی در او رشد می‌یابد.

همچنین بخوانید: چگونه مهارت های حرکتی کودکان را تقویت کنیم؟

 

مهدکودک نور هستی با مدیریت خانم مژگان لطفی

آدرس و شماره تلفن مهد کودک نور هستی

تهران، خیابان کارگر جنوبی کوچه حقیقت بیان

۰۲۱۶۶۴۰۹۲۳۲ 

۰۹۱۲۸۳۴۷۷۶۳